نوع دوره
ویدیویی
مدرس
نوید ژیانی
تاریخ به روز رسانی
11 اسفند 1402
تعداد بازدید
7574 بازدید
996,000 تومان

آموزش تاسیسات سطح متوسط 3 چیست؟ 

در این پک آموزشی که با نام آموزش تاسیسات سطح متوسط 3 منتشر شده است، تعداد 3 آموزش تاسیسات مکانیکی برای کاربرانی در نظر گرفته شده است که می خواهند طراحی تاسیسات مکانیکی را بعد از آموزش های مقدماتی شروع کنند. تمامی آموزشهای طراحی تاسیسات مکانیکی به همراه مثالهایی و بصورت تصویری جهت فهم بهتر مطالب گردآوری شده است.

  1. طراحی و محاسبه سیستم های داکت اسپلیت در کریر هپ
  2. طراحی هواساز سالن اجتماعات 1000 نفره 
  3. طراحی هواساز فول فرش در نرم افزار کریر هپ

این پکیج یک دوره جامع است که با یادگیری آن به مباحث طراحی و محاسبات سیستم های تاسیساتی مسلط می شوید. امروزه در صنعت تاسیسات، یادگیری پایه ای اصول فنی، قسمت جدایی ناپذیر آن بوده و مشاورین و شرکت های با گرید بالا به دنبال چنین افرادی هستند. پس اگر می خواهید تخصصی یادبگیرید که در بازار تاسیسات امروز توانمند باشید و حرفی برای گفتن داشته باشید، باید بر روی اصول آن مسلط شوید.  

ویژگی های مهم این آموزش

محتوای این آموزش ارزشمند در 2 بخش اصلی گردآوری شده است.

  • طراحی و محاسبات در سیستم های مکانیکی 
  • بررسی نکات اجرایی

کدام مخاطب به این آموزش نیاز دارد؟

  • مهندسین مکانیک شاغل در بخش مشاور
  • مهندسین محترم ناظر و پیمانکار

پیش نیازها؟

  • آموزشهای مقدماتی

آموزش طراحی سیستم های داکت اسپلیت در کریر هپ 

آموزش سیستم داکت اسپلیت را بصورت گام به گام در نرم افزار کریر هپ شروع می کنیم، ابتدا پروژه را تعریف کرده و نیازهای پروژه را شناسایی می کنیم. سپس به مدل کردن سیستم در نرم افزار و تعریف زونها می پردازیم و در انتها خروجی نرم افزار و انتخاب سیستم را بررسی خواهیم کرد. این آموزش سیستم داکت اسپلیت در 5 بخش شامل مطالب زیر در نظر گرفته شده است. در بخش اول این آموزش که در واقع شناختی بر سیستم داکت اسپلیت است توضیح خواهیم داد که چه مراحلی را پیش رو داریم و چه کاری انجام خواهیم دهیم و سپس مطالبی را در خصوص آشنایی با این سیستم بیان خواهیم کرد (آموزش تاسیسات سطح متوسط 3).

سیستم داکت اسپلیت در واقع یک سیستم 2 تکه است. دستگاه کندانسور که هوا خنک است در خارج از ساختمان نصب می شود و دستگاه داخلی بمانند به هواساز کوچک عمل میکند که شامل فن، کویل سرمایش و کویل گرمایش است.  کمپرسور این دستگاه ها به 2 صورت اینورتری و یا معمولی ساخته می شود. تفاوت سیستم اینورتر دار در متغیر کردن دور سیستم است که براساس آن سیستم می تواند دارای عمر مفید بیشتری باشه و سرمایش یا گرمایش سریعتری نسبت به سیستم دور ثابت ایجاد کند اما هزینه آن نیز کمی افزایش خواهد یافت.

سرفصل مطالب

  • آموزش اول – معرفی سیستم
  • آموزش دوم و سوم – وارد کردن اطلاعات پروژه از فایل اتوکد به محیط کریر هپ
  • آموزش چهارم – خواندن خروجی سیستم و انتخاب ظرفیت داکت اسپلیت 
  • آموزش پنجم – بررسی نکات اجرایی، طراحی و نظراتی

در فایل آموزشی دوم، ابتدا پلان معماری پروژه را مورد مطالعه قرار خواهیم داد. نحوه زون بندی را بررسی کرده و شروع به مدل کردن پروژه در نرم افزار کریر هپ خواهیم نمود. پس از بدست آوردن بارها، دستگاه ها را انتخاب کرده و در فایل آموزش بعدی، سیستم را در نر افزار رویت طراحی میکنیم. در فایل نهایی از این آموزش نیز به تعدادی از عکس های پروژه، نکات نظارتی، پارامترهای قبل از خرید و خیلی موارد اجرایی دیگر اشاره خواهد شد.

محاسبه سیستم داکت اسپلیت

در این بخش به محاسبه داکت اسپلیت بصورت گام به گام در نرم افزار کریر هپ اشاره خواهد شد. قبل از آنکه وارد محیط نرم افزار شویم، پلان معماری پروژه را باز کرده و فضاهای مختلف را بررسی خواهیم کرد. در این آموزش به نحوه وارد کردن اطلاعات فضا به روش Gbxml از نرم افزار اتوکد به کریر هپ اشاره شده است.

ds 2 1 - آموزش تاسیسات سطح متوسط 3

در این پروژه فرض کرده ایم که شهر مورد بحث، شهر تهران باشد. نحوه انتخاب شهرهای دیگر ایران در فایل آموزش گام به گام نرم افزار کریر، در فایل جداگانه ای بطور کامل شرح داده شده است که توسط نرم افزار جداگانه ای فایل های آب و هوایی رو بایستی فراخوانی کنیم.

ds 2 2 - آموزش تاسیسات سطح متوسط 3

شرایط هوای داخل ساختمان را نیز در تمام فصول، دمای خشک 75 درجه فارنهایت و رطوبت نسبی 50% لحاظ می کنیم. در ادامه به روش gbxml برای وارد کردن اطلاعات تک تک فضاها از نرم افزار اتوکد به نرم افزار کریر هپ اشاره خواهیم کرد.

بخش سوم از آموزش طراحی داکت اسپلیت

تا بدین جا اطلاعات فضاها را وارد نرم افزار کریر کرده ایم. در این فصل در خصوص موارد ذیل صحبت خواهد شد. 

  • کامل کردن بارهای داخلی برای هر فضا
  • تعریف R-VALUE دیوارهای خارجی و بام
  • تعریف مشخصات پارتیشن ها و پنجره ها
  • تعریف تعداد افراد، بار روشنایی و بارهای جانبی هر فضا
  • تعریف برنامه زمان بندی بارهای داخلی در کریر
  • تعریف برنامه زمان بندی دستگاه های تهویه مطبوع در کریر

طراحی هواساز سالن اجتماعات 1000 نفره  

این فایل آموزشی نحوه طراحی کویل های هواساز سالن اجتماعات به مساحت 800 متر مربع با ظرفیت 1000 نفر را با تمام جزییات در نمودار سابکرومتریک بررسی می کند. با توجه به این که نظر به محاسبه کامل کویل های یک هواساز در طراحی تاسیسات بوده است، لذا در بدنه این هواساز به غیر از کویل های سرمایش و گرمایش از کویل های پیش گرمکن و دوباره گرم کن، رطوبت گیری و رطوبت زنی نیز استفاده شده است. روند محاسبات گام به گام در نمودار سایکرومتریک آورده شده است (پکیج طراحی تاسیسات).

فهرست آموزش

  • تعیین حجم هوای تغذیه سالن آمفی تئاتر
  • تعیین دمای هوای رفت در زمستان و تابستان
  • تعیین ظرفیت کویل های سرمایشی، گرمایشی، کویل پیش گرمکن، کویل دوباره گرمکن
  • تعیین ظرفیت رطوبت زن هواساز (لیتر بر ساعت)

مثال طراحی هواساز سالن اجتماعات

سالن اجتماعاتی با ظرفیت 1000 نفر به ابعاد 800 متر مربع در ارتفاع 8 متر را در نظر بگیرید. فرضیات مسئله به قرار زیر است (پکیج طراحی تاسیسات).

  • شرایط طرح داخل با دمای خشک 22 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 50%
  • شرایط طرح خارج تابستان با دمای خشک 28 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 80%
  • شرایط طرح خارج زمستان با دمای خشک 3- درجه سانتیگراد 
  • نقطه شبنم کویل 8 درجه سانتیگراد
  • مقدار هوای تازه 12 لیتر بر ثانیه به ازای هر نفر
  • نرخ تعویض هوا 8 بار در ساعت برای سالن
  • استفاده از کویل پیش گرمکن (Preheat) جهت پیش گرم کردن هوای تازه در زمستان تا 7 درجه سانتیگراد
  • بار نهان 40 وات به ازای هر فرد
  • بار سنسیبل در تابستان 100 وات به ازای هر نفر و 20.5 کیلو وات شامل بارهای ساختمات، روشنایی و بارهای جانبی دیگر
  • بار سنسیبل در زمستان 20 وات به ازای هر متر مکعب

مجهولات زیر را بدست آورید 

  • حجم هوای تغذیه
  • دمای هوای رفت در زمستان و تابستان
  • ظرفیت کویل های سرمایشی، گرمایشی، کویل پیش گرمکن، کویل دوباره گرمکن
  • ظرفیت رطوبت زن (لیتر بر ساعت)

همانطور که مشخص است، درصد هوای تازه به کل هوای رفت 80% و درصد هوای برگشت به کل هوای رفت، 20% است. این درصد بالای هوای تازه (80%) بدلیل وجود افراد در فضا است و برای فضاهای مشابه به این شکل نیز این حالت وجود دارد. حال محاسبات بارهای سنسیبل و نهان فضا را برای فصل تابستان انجام می دهیم. با توجه به فرض مسئله، 40 وات به ازای هر فرد برای بار نهان و 100 وات برای بار سنسیبل افراد لحاظ می کنیم. 20.5 کیلووات هم که برای بارهای جانبی، روشنایی و ساختمان قید شده است (پکیج طراحی تاسیسات).

6 16 2020 10 39 56 PM Copy 1 - آموزش تاسیسات سطح متوسط 3

لذا دمایی که به اتاق ارسال می شود برابر 15 درجه سانتیگراد بایستی باشد. توجه داریم که این دما الزاما دمای بعد از کویل نیست. به این دلیل که در کویل رطوبت گیری داریم و بایستی دما پایین تر باشد. نقاط بدست آمده را در نمودار سایکرومتریک زیر نشان می دهیم و در نهایت دمای بعد از کویل را بدست می آوریم.

  • نقاط O (شرایط هوای تازه)،M (نقطه میکس هوای تازه و برگشت) و R (شرایط هوای برگشت) را روی نمودار سایکرومتریک نشان دهید. برای نشان دادن نقطه M روی خط RO به اندازه درصد هوای تازه یعنی 80% از آن جدا می کنیم. این نقطه، همان نقطه اختلاط هوای تازه و برگشتی است. روش دیگر بدست آوردن این نقطه استفاده از دماو حجم هوای تازه و هوای برگشت است. از هر 2 روش این دما حدود 27 درجه سانتیگراد بدست خواهد آمد.
  • نقطه شبنم کویل یا ADP در فرض مسئله داده شده است. آنرا در نمودار مشخص کنید. سپس از این نقطه به نقطه M رسم کنید. این خط نشان دهنده بار کل کویل شامل بارهای فضا و بار تهویه است.
  • نقطه S را با دمای 15 درجه سانتیگراد بعد از کویل در نمودار مشخص کنید و از آن خطی مستقیم به سمت چپ رسم کنید تا خط M-ADP را قطع نماید. نقطه بدست آمده W دمای بعد از کویل را نشان می دهد که حدودا برابر 9.3 درجه سانتیگراد است.

طراحی هواساز فول فرش در نرم افزار کریر هپ 

در این آموزش به طراحی هواساز هوای تازه با استفاده از نرم افزار کریر هپ و حل مثال های نمونه اشاره شده است.  

گاها دیده میشود که مهندسین بدون در نظر گرفتن کاربری فضا، از اعدادی مانند 10 الی 20 سی اف ام به ازای هر فرد در طراحی تاسیسات استفاده میکنند. خب این اعداد از استانداردهایی که برای طراحی تاسیسات در نظر گرفته شده قدری متفاوت است و میتواند براحتی باعث بزرگتر و یا کوچکتر شدن کویلهای هواساز گردد که به این مسئله مهم اشاره خواهیم کرد.

تعیین دمای هوای خروجی از هواساز است. خب حالا که ما حجم هوای تازه رو محاسبه کردیم، این هوا را با چه دمایی بایستی به ساختمان ارسال کنیم. آیا این هواساز، کار باربرداری هم انجام خواهد داد یا تنها برای تهویه در طراحی تاسیسات در نظر گرفته شده است. 

در این آموزش به نحوه طراحی و مدل کردن یک هواساز حجم ثابت با 100% هوای تازه در نرم افزار کریر پرداخته شده است. این نوع هواسازها اصطلاحا هواساز تامین هوای حجم ثابت (CAV MAKEUP AIR) و یا DOAS نامگذاری می شوند و وظیفه تامین هوای مطبوع را به منطقه ای از ساختمان بر عهده دارند (پکیج طراحی تاسیسات).

اما نقشی در کنترل دمای زون یا فضا نداشته و به بیان دیگر به ترموستات جهت کنترل دمای خروجی از این هواساز نیازی نیست و بجای آن از یک ترموستات که در داخل کانال هوای رفت قرار می گیرد استفاده می شود.از این نوع هواساز معمولا در کارگاه ها، سالنهای ورزشی، سالن های اجتماعات، فضاهای اداری و … استفاده می شود که هوای مطبوع را بصورت مستقیم وارد فضا می کند. برای تامین سرمایش و گرمایش ساختمان نیز از سیستم های جداگانه دیگری مانند فن کویل، سیستم VRF و یا هواساز جداگانه و … استفاده خواهد شد.

CARRIER AHU 1 - آموزش تاسیسات سطح متوسط 3

توجه – در صورتیکه نیاز به انتقالِ هوا توسط DOAS به پشت دستگاه های محلی همچون فن کویل، VRF و … است و نیاز به میکس کردن هوای تازه با هوای برگشتی داریم، در این شرایط تجهیزات جانبی را بایستی بعنوان ترمینال یونیت (TERMINAL UNIT) در نرم افزار مدل کنیم.

در نهایت در مبحث سوم، به موضوعِ اصلیِ این آموزش، یعنی طراحی یک هواساز 100% هوای تازه در نرم افزار کریر اشاره خواهیم کرد و برای روشن شدن موضوع، مثالهایی رابیان خواهیم کرد. همانطور که در تصویر قبلی نیز نشان داده شده است، در این هواساز، هوای برگشتی وجود ندارد (برای میکس) و تمام هوای ورودی به صورت هوای تازه است و همین حجم هوا، 100% اگزازست می شود. با توجه به اینکه هوای خروجی هوای مطبوع بایستی باشد، در بدنه هواساز از کویل های سرمایشی (آب چیلر یا DX) و کویل گرمایشی استفاده میگردد و در صورت نیاز کویل دوباره گرمکن، رطوبت گیر و یا رطوبت زن نیز می توان در طراحی تاسیسات اضافه کرد (آموزش تاسیسات سطح متوسط 3).

CARRIER AHU 2 - آموزش تاسیسات سطح متوسط 3

همچنین برای صرفه جویی در انرژی می توان از سیستم هیت ریکاوری شامل اگزازست فن و 2 کویل در ورودی و خروجی سیستم هواساز در طراحی تاسیسات بهره برد. روش مدل کردن سیستم هیت ریکاوری در نرم افزار کریر، در آموزش جداگانه ای آورده شده است.

در زمان طراحی سیستمِ DOAS بنا بر نیاز تهویه فضاهای مختلف، فهرست متفاوتی می توان برای نرم افزار تعریف نمود که در ذیل به آنها اشاره شده است.

CARRIER AHU 3 - آموزش تاسیسات سطح متوسط 3

مدرس و پشتیبان آموزش تاسیسات سطح متوسط 3

  • توسط عضو تخصصی اشری
  • دارنده PE نظام مهندسی آمریکا
  • طراح و ناظر پروژه های تجاری در داخل و خارج از کشور

پشتیبانی محصولات آموزشی

  • امکان ثبت تیکت از بخش تماس با ما
  • ارتباط از طریق تلگرام یا واتساپ با مدرس
  • ارتباط از طریق ارسال ایمیل
راهنمای آموزش
  • تمام آموزش ها با قفل نرم افزاری ارائه شده و تنها در یک سیستم کامپیوتر یا موبایل قابل اجراست.  
  • جهت دانلود آموزش به پنل کاربری در سایت مراجعه فرمایید.
  • حتما آموزشها را با دانلود منجر دانلود کنید.

4 پاسخ به “آموزش تاسیسات سطح متوسط 3”

  1. سالها دنبال اموزشی در مورد مبحث متره بودم.کتابهای مختلفی در این مورد نوشته شده که اغلب در مورد متره مهندسان راه و ساختمان میباشد..جای چنین اموزشی برای مهندسان تاسیسات بسیار احساس میشد.تشکر از مهندس ژیانی

  2. با سلام
    من چون بصورت تازه کار وارد شدم و از این آموزش و آموزش های دیگر استفاده کردم و بطور کامل کار رو یاد گرفتم الان هم تو یک پروژه واقعی بدون مشکل وارد شدم و دارم اجرا می کنم عملا کامل بود
    حتی یه سری مطالب جدیدی ارائه شده که افراد باتجربه هم اطلاعی از این موضوع نداشتند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *