نوع دوره
متنی
مدرس
نوید ژیانی
تعداد بازدید
4999 بازدید
تاریخ به روز رسانی
5 شهریور 1401
رایگان
دانلود این فایل فقط برای اعضا سایت فعال می باشد

در این مطلب، به چگونگی کارکرد انواع هیت پمپ مورد استفاده در طراحی تاسیسات به همراه محاسن، معایب، راندمان سیستم، هزینه ها، نوع طراحی و محاسبات آنها پرداخته شده است. 

سیستم های زمین گرمایی نیز که جزیی از هیت پمپ ها با راندمان است در زمره سیستم های نوین در صنعت تاسیسات دنیا محسوب شده اما متاسفانه در ایران به گسترده گی دیگر سیستمهای تاسیاست نیست و یا به صورت آزمایشی اجرا شده است.

هیت پمپها در تاسیسات  

تمام هیت پمپ ها چه در نوع هوایی و چه در نوع آبی دارای عملکرد مشابه بهم هستند. هیت پمپ های اولیه دستگاه های هوایی بودند که بطور ساده از سیکل تراکمی تبرید، مبدل و یک شیرREVERSING  در ساختمان خود برای تامین سرمایش و گرمایش در تاسیسات استفاده می کردند.

هیت پمپ 1

 بدین معنا که سیستم از دو بخش مجزای داخلی و خارجی تشکیل شده و مبرد توسط کمپرسور در سیستم در جریان است و با جذب کردن و دفع کردن گرما به محیط ، تامین سرمایش و گرمایش را انجام می دهد. شیر REVERSING نیز جهت سیکل را در مدهای سرمایش و گرمایش تعویض میکند.

هیت پمپ هوایی در تاسیسات گرمایشی

مبرد گازی پرفشار پس از خروج از کمپرسور، و عبور از شیر معکوس کننده، توسط انتقال حرارتی که با هوای سرد محیط انجام می دهد، کندانس شده (تغییر فاز به مایع) و سپس با عبور از شیر انبساط، دمای آن افت می کند. حال مبرد در اواپراتور با گرفتن دمای محیط، تبخیر شده و با حالت گازی کم فشار به کمپرسور برمی گردد (مبحث هیت پمپ).

 

هیت پمپ 2

هیت پمپ هوایی در تاسیسات سرمایش

مبرد گازی پرفشار پس از خروج از کمپرسور، توسط انتقال حرارتی که با هوای خارج انجام می دهد، کندانس شده (تغییر فاز به مایع) و با عبور از شیر انبساط، دمای آن افت می کند. حال مبرد در اواپراتور با گرفتن دمای اتاق، تبخیر شده و با حالت گازی کم فشار به کمپرسور برمی گردد (مبحث هیت پمپ).

هیت پمپ 3

 

در مرحله بعدی، هیت پمپ های آبی وارد بازار تاسیسات شدند که همان ساختمان قبلی را دارند اما به جای هوا از سیال آب به عنوان سیال واسط استفاده می کنند. هیت پمپ های زمین گرمایی در واقع نسل جدید همین هیت پمپ های آبی هستند اما با راندمان خیلی بیشتر.

هیت پمپ آبی در تاسیسات سرمایش

همانطور که در شکل مشخص است مبرد گازی پرفشار پس از خروج از کمپرسور وارد یک مبدل آب به مبرد جهت انتقال حرارت و کندانس شده و بعد از گذشتن از بقیه متعلقات وارد اواپراتور جهت تبخیر و تامین سرمایش می گردد. توسط سیکل تبرید، گرما از هوای اتاق گرفته شده و هوای سرد جایگزین آن می گردد (شکل زیر).

 

هیت پمپ 4

 

درجه حرارت آب تغذیه جهت انتقال حرارت و کندانس مبرد در کندانسور، ماکزیمم 90 درجه فارنهایت درنظر گرفته می شود. دلیل استفاده از برج خنک کن در این سیستم اینست که در روزهای خیلی گرم سال، درجه حرارت آب تغذیه از مقدار طراحی تجاوز ننماید.

 این مقاله ارزشمند را بصورت رایگان دریافت نمایید 

مقاله سیستم زمین گرمایی – بخش دوم

راهنمای آموزش
  • تمام آموزش ها با قفل نرم افزاری ارائه شده و تنها در یک سیستم کامپیوتر یا موبایل قابل اجراست.  
  • جهت دانلود آموزش به پنل کاربری در سایت مراجعه فرمایید.
  • حتما آموزشها را با دانلود منجر دانلود کنید.

3 پاسخ به “هیت پمپ زمین گرمایی1”

  1. سلام، ممنون از مطالب رایگان و کاملی که قرار می دهید. این اولین مطلبی است که من در خصوص سیستم زمین گرمایی در اینترنت پیدا کردم. تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *