در این آموزش به مفاهیم اصلی لوله کشی اولیه ثانویه چیلر و محاسبات برج بهمراه مثالهای متنوع اشاره شده است. لولهکشی در سیستمهای تهویه مطبوع و تبرید، به ویژه در چیلرها، نقش حیاتی در کارایی و عملکرد سیستم ایفا میکند. لولهکشی اولیه چیلر، مسیر انتقال آب سرد تولید شده توسط چیلر به برج خنککننده و بالعکس را فراهم میکند، در حالی که لولهکشی ثانویه وظیفه انتقال آب سرد به دستگاههای تهویه مانند فن کویلها و هواسازها را بر عهده دارد. در این فرآیند، انتخاب قطر لوله مناسب، محاسبه دبی آب و افت فشار ناشی از اصطکاک و تجهیزات جانبی از جمله فیلترها و شیرها اهمیت دارد.
محاسبات برج خنککننده نیز برای بهینهسازی عملکرد سیستم ضروری است. تعیین ظرفیت برج بر اساس بار حرارتی سیستم و دبی آب مورد نیاز، از جمله مراحل کلیدی در طراحی و اجرای این سیستمها است. در این آموزش، به تحلیل جزئیات لولهکشی اولیه و ثانویه چیلر و همچنین محاسبات مربوط به برجهای خنککننده پرداخته میشود. این اطلاعات به مهندسان و طراحان کمک میکند تا سیستمهایی با کارایی بالا و پایدار طراحی کنند و در نتیجه هزینههای عملیاتی را کاهش دهند.
کدام مخاطب به لوله کشی اولیه ثانویه چیلر و محاسبات برج نیاز دارد؟
مهندسین مشاور
مهندسین طراح مکانیکی
ویژگیهای مهم آموزش لوله کشی اولیه ثانویه چیلر و محاسبات برج
بهینهسازی و کنترل جریان برای افزایش بهرهوری انرژی
لوله های اولیه ثانویه مدار چیلر
مشکل کاهش اختلاف دما در چیلر که منجر به کاهش بازدهی میشود
مصرف زیاد انرژی و کارکرد ناکارآمد در لوله کشی سنتی چیلر
استفاده از حجم ثابت و متغیر برای کنترل بهتر بار چیلرها
محاسبات دبی و تناژ برج برای بهینهسازی عملکرد
برای جلوگیری از تشکیل رسوب و بهبود عملکرد سیستم برج چکار کنیم؟
پیش نیازها ؟
ندارد
زمان آموزش لوله کشی اولیه ثانویه چیلر و محاسبات برج
4 ساعت آموزش ویدیویی
فهرست آموزش لوله کشی اولیه ثانویه چیلر و محاسبات برج
لوله کشی های مختلف چیلر
سندرم دلتا تی پایین در چیلرها
لوله کشی سنتی (دبی ثابت) و مشکلات آن
بررسی مدار اولیه ثانویه چیلر (هر دو مدار حجم ثابت)
بررسی مدار اولیه (حجم ثابت) و ثانویه (حجم متغیر) چیلر
لوله کشی چیلر در مدار حجم متغیر
تحلیل سیستم لوله کشی اولیه ثانویه در 4 حالت 100%-75%-50%-25% زیر بار
آشنایی با برج ها و انواع آن
محاسبات دبی و تناژ برج خنک کننده
بحث زیر آب کشی برج خنک کننده
منحاسبه افت فشار لوله کشی در مدار باز
محاسبه مقدار آب جبرانی برج خنک کننده
توصیه ها و الزامات نصب برج خنک کننده
لوله کشی اولیه ثانویه چیلر و محاسبات برج
طراحی چیلر در سیستم حجم ثابت یکی از ساده ترین نوع لوله کشی چیلر است. در این حالت پمپ های با دبی ثابت، مقدار معینی از سیال را برای تامین بار سرمایشی به ساختمان می فرستند. لذا نیاز به نصب شیرهای کنترلی 3 راهه بر روی تمامی کویل هست که در زمان میان باری وظیفه بای پس کردن سیال را بر عهده دارند. در واقع در بارهای جزیی، مقدار آبی که از کویل عبور میکند کاهش میباید (در جواب به دمای هوای رفت به فضا). اما مقدار کل آبی که از شیر کنترلی خارج شده و به سمت چیلر برمیگردد همچنان ثابت است. شکل زیر تصویری از این طرح را نشان می دهد.
مهم – حال اتفاقی که می افتد این است که ترکیب آب بای پس شده و آب برگشتی از چیلر باعث افت شدید دمای آب برگشتی به چیلر شده و این مهم سبب پایین آوردن کارایی چیلر در دلتا تی طراحی خواهد شد. به این خاطر که کنترل دمای آب رفت براساس ست پوینت از قبل تعیین شده و ثابت است. این معضل به سندرم دلتا تی پایین معروف است که در اکثر سیکلهای چیلر با مدار حجم ثابت وجود دارد.
مثال – لوله کشی اولیه ثانویه چیلر و محاسبات برج
مشکل سیستم قبلی را در 50% میان باری بررسی خواهیم کرد. همان مثال قبلی را با 3 چیلر 200 تن در نظر بگیرید با این تفاوت که در مدار ثانویه 4 پمپ حجم ثابت با دبی 300 gpm اضافه شده است. با ترکیب مدارهای اولیه ثانویه، هیچکدام از مدارها بر روی یکدیگر اثر نداشته، لذا دست طراح برای تغییر دلتا تی و gpm هر مدار باز است. همین مسئله باعث می شود که در مثلا میان باری 50%، یکی از چیلرها را بتوانیم از مدار خارج کنیم چراکه تنها به 300 تن بار نیاز داریم. (توجه: سیستم همچنان دبی ثابت است).
کاهش مصرف انرژی – لوله کشی اولیه ثانویه چیلر و محاسبات برج
مقدار دبی در مدار ثانویه نصف شده است (از 1200 به 600 gpm) که این معادل توان سوم آن برای مصرف برق است یعنی 12.5% درصد. لذا کاهش مصرف انرژی در پمپاژ برابر 87.5% است.
لوله کشی چیلر در مداربندی های اولیه ثانویه با تمام مزیت هایی که دارد، عیوبی را نیز به همراه داشت که از جمله آنها می توان به سندروم دلتا تی پایین در حالات میانباری اشاره کرد. برای رفع این معضل و نیز افزایش راندمان سیستم از لوله کشی دبی متغیر استفاده می کنیم.
برج ها – لوله کشی اولیه ثانویه چیلر و محاسبات برج
اساس کار انتقال حرارت از آب گرم کندانسور در ساختمان برج ها براساس تبخیر است. در طی این فرآیند حجم زیادی از آب خنک میشود تا برای ورود مجدد به کندانسور یا هر تجهیز دیگری مورد استفاده قرار گیرد. از برج ها در تاسیسات مکانیکی ساختمان ها، نیروگاه ها، پالایشگاه ها استفاده می شود که براساس نوع برنه، متریال مورد استفاده و نوع جریان هوا به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شود. در این آموزش همچنین به نکته بسیار مهم سایز لوله ها و مقدار افت فشار در سیستم های باز اشاره شده است.
</h4
</h4
مدرس آموزش لوله کشی اولیه ثانویه چیلر و محاسبات برج