نوع دوره
ویدیویی
پلتفرم
کامپیوتر
مدرس
نوید ژیانی
زمان آموزش
3 ساعت
تعداد بازدید
172 بازدید
تاریخ به روز رسانی
22 مهر 1403
750,000 تومان

طراحی هواساز فول فرش (Full Fresh Air Handling Unit) در نرم‌افزار Carrier HAP (Hourly Analysis Program) به معنی طراحی سیستمی است که تمام هوای مورد نیاز را از خارج تأمین می‌کند و هیچ هوای برگشتی از داخل ساختمان ندارد. این نوع طراحی معمولاً در مکان‌هایی که نیاز به کنترل دقیق کیفیت هوا، رطوبت و دما وجود دارد، مانند اتاق‌های تمیز، آزمایشگاه‌ها و سالن‌های اجتماعات استفاده می‌شود. در ادامه مراحل طراحی هواساز فول فرش در Carrier HAP را به تفصیل شرح می‌دهم.

طراحی هواساز فول فرش

   کدام مخاطب به طراحی هواساز فول فرش نیاز دارد؟  

  • مهندسین مکانیک شاغل در بخش مشاور
  • مهندسین محترم ناظر و پیمانکار

   ویژگیهای مهم آموزش طراحی هواساز فول فرش  

  • طراحی هواساز 100% هوای تازه
  • محاسبه گام به گام در کریر هپ

  پیش نیازها ؟ 

  • مقدماتی 4

   زمان آموزش طراحی هواساز فول فرش  

  • 3 ساعت آموزش ویدیویی

طراحی هواساز فول فرش در نرم افزار کریر هپ

در این آموزش به طراحی هواساز هوای تازه با استفاده از نرم افزار کریر هپ و حل مثال های نمونه اشاره شده است.  

گاها دیده میشود که مهندسین بدون در نظر گرفتن کاربری فضا، از اعدادی مانند 10 الی 20 سی اف ام به ازای هر فرد در طراحی تاسیسات استفاده میکنند. خب این اعداد از استانداردهایی که برای طراحی تاسیسات در نظر گرفته شده قدری متفاوت است و میتواند براحتی باعث بزرگتر و یا کوچکتر شدن کویلهای هواساز گردد که به این مسئله مهم اشاره خواهیم کرد.

تعیین دمای هوای خروجی از هواساز است. خب حالا که ما حجم هوای تازه رو محاسبه کردیم، این هوا را با چه دمایی بایستی به ساختمان ارسال کنیم. آیا این هواساز، کار باربرداری هم انجام خواهد داد یا تنها برای تهویه در طراحی تاسیسات در نظر گرفته شده است. در این آموزش به نحوه طراحی و مدل کردن یک هواساز حجم ثابت با 100% هوای تازه در نرم افزار کریر پرداخته شده است. این نوع هواسازها اصطلاحا هواساز تامین هوای حجم ثابت (CAV MAKEUP AIR) و یا DOAS نامگذاری می شوند و وظیفه تامین هوای مطبوع را به منطقه ای از ساختمان بر عهده دارند.

اما نقشی در کنترل دمای زون یا فضا نداشته و به بیان دیگر به ترموستات جهت کنترل دمای خروجی از این هواساز نیازی نیست و بجای آن از یک ترموستات که در داخل کانال هوای رفت قرار می گیرد استفاده می شود.از این نوع هواساز معمولا در کارگاه ها، سالنهای ورزشی، سالن های اجتماعات، فضاهای اداری و … استفاده می شود که هوای مطبوع را بصورت مستقیم وارد فضا می کند. برای تامین سرمایش و گرمایش ساختمان نیز از سیستم های جداگانه دیگری مانند فن کویل، سیستم VRF و یا هواساز جداگانه و … استفاده خواهد شد.

طراحی هواساز فول فرش

توجه – در صورتیکه نیاز به انتقالِ هوا توسط DOAS به پشت دستگاه های محلی همچون فن کویل، VRF و … است و نیاز به میکس کردن هوای تازه با هوای برگشتی داریم، در این شرایط تجهیزات جانبی را بایستی بعنوان ترمینال یونیت (TERMINAL UNIT) در نرم افزار مدل کنیم.

در نهایت در مبحث سوم، به موضوعِ اصلیِ این آموزش، یعنی طراحی یک هواساز 100% هوای تازه در نرم افزار کریر اشاره خواهیم کرد و برای روشن شدن موضوع، مثالهایی رابیان خواهیم کرد. همانطور که در تصویر قبلی نیز نشان داده شده است، در این هواساز، هوای برگشتی وجود ندارد (برای میکس) و تمام هوای ورودی به صورت هوای تازه است و همین حجم هوا، 100% اگزازست می شود. با توجه به اینکه هوای خروجی هوای مطبوع بایستی باشد، در بدنه هواساز از کویل های سرمایشی (آب چیلر یا DX) و کویل گرمایشی استفاده میگردد و در صورت نیاز کویل دوباره گرمکن، رطوبت گیر و یا رطوبت زن نیز می توان در طراحی تاسیسات اضافه کرد.

طراحی هواساز فول فرش

همچنین برای صرفه جویی در انرژی می توان از سیستم هیت ریکاوری شامل اگزازست فن و 2 کویل در ورودی و خروجی سیستم هواساز در طراحی تاسیسات بهره برد. روش مدل کردن سیستم هیت ریکاوری در نرم افزار کریر، در آموزش جداگانه ای آورده شده است.

در زمان طراحی سیستمِ DOAS بنا بر نیاز تهویه فضاهای مختلف، فهرست متفاوتی می توان برای نرم افزار تعریف نمود که در ذیل به آنها اشاره شده است.

طراحی هواساز فول فرش

مدرس و پشتیبان آموزش طراحی هواساز فول فرش

  • توسط عضو تخصصی اشری
  • دارنده PE نظام مهندسی آمریکا
  • طراح و ناظر پروژه های تجاری در داخل و خارج از کشور

پشتیبانی محصولات آموزشی

  • امکان ثبت تیکت از بخش تماس با ما
  • ارتباط از طریق تلگرام یا واتساپ با مدرس
راهنمای آموزش
  • تمام آموزش ها با قفل نرم افزاری ارائه شده و تنها در یک سیستم کامپیوتر یا موبایل قابل اجراست.  
  • جهت دانلود آموزش به پنل کاربری در سایت مراجعه فرمایید.
  • حتما آموزشها را با دانلود منجر دانلود کنید.

2 پاسخ به “طراحی هواساز فول فرش در کریر هپ”

  1. مهندس ژیانی عزیز، ساده، روان و فوق‌العاده کاربردی! قطعاً این آموزش را به دوستانم پیشنهاد خواهم داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *