در ادامه مباحث آموزش هواساز در جلسات گذشته به 10 گام اصلی جهت سایزینگ کویلهای هواساز اشاره کردیم. از این جلسه قصد داریم که با یک مثال نمونه این مراحل را یک به یک توضیح دهیم
مثال آموزش هواساز
برای فضایی به 2.000 سی اف ام هوای تازه نیاز است. مقدار بار سنسیبل و نهان فضا در شرایط تابستانی به ترتیب 200.000 و 50.000 بی تی یو بر ساعت است. مقدار اتلاف حرارت در زمستان 150.000 بی تی یو بر ساعت در نظر گرفته شده است. مشخصات هوارسان را بدست آورید؟ (شرایط در سطح دریا فرض شود و ضریب با پس فاکتور 0.15 است)
- شرایط طرح داخل تابستانی: دمای خشک 75 درجه و دمای تر 62.5 درجه
- شرایط طرح داخل زمستانی: دمای خشک 70 درجه
- شرایط طرح خارج تابستانی: دمای خشک 95 درجه و دمای تر 75 درجه
- شرایط طرح خارج زمستانی: دمای خشک 15 درجه
گام اول در آموزش هواساز
در این بخش شرایط طرح داخل و خارج را روی نمودار سایکرومتریک مشخص می کنیم و پارامترهای مرتبط را یادداشت می کنیم.
گام دوم در آموزش هواساز
در این بخش بایستی بارهای نهان و سنسیبل کویل را مشخص می کنیم که بصورت دستی یا با نرم افزار داده شده اند. بارهای اتاق در فرضیات مسئله آمده است. بار نهان و سنسیبل هوای تازه را در حالت سرمایش محاسبه می کنیم.
بار سنسیبل ونهان هوای تازه
لذا مقدار بار کل هوای تازه (تهویه) برابر است با
OATH = 89,400 Btu/Hr
بارهای سنسیبل و نهان فضا و هوای تهویه را داریم، لذا بار کویل برابر است با
بار سنسیبل کویل
TSH = 200,000 + 43,200 = 243,200 Btu/Hr
بار نهان کویل
TLH = 50,000 + 46,200 = 96,200 Btu/Hr
بار کل سرمایشی کویل
GTH = 243,200 + 96,200 = 339,400 Btu/Hr
گام سوم در آموزش هواساز
در این بخش مقدار ESHF را با داشتن بارهای سنسیبل، نهان و ضریب بای پس فاکتور به دست می آوریم. همانطور که قبلا نیز اشاره شد، استفاده از نمودار ESHF راحت ترین راه برای تعیین مجهولات مسئله است.
گام چهارم در آموزش هواساز
در این بخش برای تعیین نقطه شبنم کویل، خطی با شیب ESHF=0.78 از نقطه طرح داخل (نقطه شماره 2) به سمت چپ رسم می کنیم تا منحنی 100% اشباع را قطع نماید. طبق نمودار زیر نقطه شبنم برابر 50 درجه فارنهایت خواهد بود (نقطه شماره 3).
گام پنجم در طراحی هواساز
در این بخش بایستی ضریب بای پس فاکتور را محاسبه کنیم. در این مثال ضریب بای پس فاکتور در فرضیات مسئله آورده شده است که 0.15 است و راندمان کویل براساس آن 85% است.
گام ششم در طراحی هواساز
در این بخش برای تعیین حجم هوای تغذیه با داشتن دمای شبنم کویل و ضریب بای پس فاکتور داریم
میشه یه رفرنس برای مطالبتون اراعه بدین؟
سلام – رفرنس تمام مطالب از هندبوک های اشری، ترین، کریر و اسمکنا هستند.
برای آموزشهای عااااااالیتون و مطالبی که مطالعه کردین و در اختیار ما قرار میدین واقعا ممنونم مهندس ژیانی عزیز
تشکر مهندس جان از همراهیتون و اینکه کامنت میگذارید
سلام مهندس (چند سوال)
۱- شرایط طرح داخل از چه روشی بدست میاد.؟
۲-در یک پروژه واقعی ما همین حد اطلاعات داریم(بجز شرایط طرح داخل فکر میکنم) اما مقدار بایپس هم نداریم، چطور تخمین بزنیم، یا محاسبه کنیم.؟( فرمول آموزش قبل نقطه شبنم و دمای بعد کویل میخواد که نداریم)
شرایط طرح داخل باید در داخل مستطیل شرایط اسایش انسان باشد که در استاندارد اشری 55 عنوان شده است و بعد از اون به تحلیل مهندسی شما برمیگرده.
نقطه شبنم محیط را با استفاده از شرایط قبل از کویل براحتی می تونید حساب کنید
مهندس / نقطه شبنم واقعی طبق آموزش و حل بالا عدد ۵۰ هست که بوسیله معلوم بودن مقدار ضریب بایپس بدست آمده، اما ما فرض را بر این قرار دادیم که ضریب بایپس جز مجهولات مسئله (طبق یه پروژه واقعی) باشد وما قصد داریم از فرمول بایپس که شامل دمای قبل و بعد کویل و دمای نقطه شبنم میباشد، این ضریب را بیابیم، چطور ممکنه نقطه شبنم محیط را که عددی بالاتر از ۵۰ هست،طبق فرمایش شما بجای نقطه شبنم درست قرار دهیم، بنظر شما مقداری که بدست میآید درست است.؟ ( اگر توضیحات شما را من بد متوجه شدم اصلاح بفرمایید)
سلام مجدد – زمانیکه محاسبات فن کویل یا هواساز را با نرم افزار مانند کریر هپ انجام میدهید، تمامی مشخصات هوا قبل از کویل به شما داده میشود. با داشتن مقدار دمای خشک و تر قبل ار کویل، نقطه شبنم نیز موجود است.
اگر دستی می خواهید محاسبه کنید، معمولا 10 تا 15 درصد برای بای پس در نظر میگیریم.