در این آموزش بویلرهای چگالشی به مثال لولاس هدر براساس کاتالوگ شرکت آمریکایی Taco می پردازیم. در انتخابهایی که برای این شرکت آورده شده است، توصیه بر این است که سرعت سیال در داخل تجهیز کمتر از 0.66 fps و در ورودی کمتر از 6.6 fps باشد.
مثال لولاس هدر
مثال لولاس هدر
هیدرولیک سپراتوری را برای یک سیکل چیلر با دبی 700 gpm، سایز لوله 6 اینچ انتخاب کنید (بدون شیر هواگیری و بدون آشغال گیر).
جواب: ابتدا با توجه به دبی 700 gpm و سایز لوله 6 اینچ، سرعت را در ورودی تجهیز بررسی می کنیم. با استفاده از نموارهای سایز لوله، مشخص است که سرعت برابر 7.8 fps خواهد بود که از مقدار مجاز بیشتر است. لذا سایز لوله ورودی را 8 اینچ با سرعت 4.5fps در نظر میگیرم.
حال بایستی سرعت را در داخل تجهیز بررسی کنیم که پایینتر از 0.66 fps باشد. براساس کاتالوگ شرکت سازنده اگر به سری 5900 مراجعه کنیم، برای لوله 8 اینچ، قطر دهانه تجهیز 24 اینچ است.
با داشتن این سطح و دبی مربوطه، سرعت داخل برابر 0.5 fps خواهد بود که در رنج مجاز قرار دارد. لذا مدل مورد نظر 5908A میباشد.
مثال لولاس هدر – دوم
هیدرولیک سپراتوری را برای یک سیکل بویلر با دبی 150 gpm، سایز لوله 3 اینچ انتخاب کنید (بهمراه شیر هواگیری و آشغال گیر).
جواب: ابتدا با توجه به دبی 150 gpm و سایز لوله 3 اینچ، سرعت را در ورودی تجهیز بررسی می کنیم. با استفاده از نموارهای سایز لوله، مشخص است که سرعت برابر 6.5 fps خواهد بود که در رنج مجاز قرار دارد.
لذا سایز لوله ورودی را تغییر نداده و همان 3 اینچ مناسب است. حال بایستی سرعت را در داخل تجهیز بررسی کنیم که پایینتر از 0.66 fps باشد.
براساس کاتالوگ شرکت سازنده، برای لوله 3 اینچ، قطر دهانه تجهیز 4/3-10 اینچ است. با داشتن این سطح و دبی مربوطه، سرعت داخل برابر 0.5 fps خواهد بود که در رنج مجاز قرار دارد. لذا مدل مورد نظر 5903P خواهد بود.
جهت دسترسی به آموزشهای کامل این بخش کلیک کنید
سلام
ممنون از ارائه مثال در خصوص محاسبات loww loss header
مدت ها بود دنبال مطلب ساده و روشنی در خصوص محاسبه این سیستم بودم.
با تشکر از شما مهندس عزیز. اگر سوالی در این خصوص دارید بفرمایید
در خصوص طراحی این بخش برای هیدرولیک سپراتور چیلر من دنبال یک منبع و روش هست ممنون می شم اگر امکانش باشه یه راهنمایی بفرمایید
با سلام – رفرنس این مطلب از سایت بلنکاست آمریکایی گرفته شده است.
سلام، عرض ارادت
میخواستم بدونم با نصب هیدرولیک سپراتور در ساختمان 19 طبقه میشه بر افت فشار استاتیک غلبه کرد یا خیر؟
حتماً باید در این ساختمان جهت حذف فشار استاتیک از مبدل صفحه ای استفاده کنیم یا با نصب هیدرولیک سپراتور هم میشه؟
ممنون
سلام خیر – هیدرولیک سپراتور هیچ کاری در خصوص شکستن فشار استاتیک ساختمان انجام نمیدهد