بازدید: 54078 بازدید

سوالی که در جلسه گذشته در مبحث بویلر کندانسینگ عنوان شد این بود که چرا بویلرهای LOW MASS دارای حجم بسیار کوچک تری نسبت به بویلرهای معمولی هستند. عامل اول در جلسه گذشته مرور شد که نوع انتقال حرارت مغشوش در این بویلرها بود که باعث افزایش ضریب U در معادله انتقال حرارت می شود. 

مبحث بویلر کندانسینگ

دلیل دوم، متریالی است که در این بویلرها استفاده می شود. در بویلرهای قدیمی بزرگ از لوله های استیل و یا مبدل های استیل استفاده میشد حال آنکه در سیستم های LOW MASS جدید، استیل جای خود را به مس داده است.  نمونه بارز آن بویلرهای COPPER FIN TUBE هستند که دارای استفاده گسترده ای امروزه در صنعت تاسیسات می باشد. حال سوال اینجاست مگر مزیت مس نسبت به فولاد در این بویلرها چیست؟ (مبحث بویلر کندانسینگ)

در ساختمان بویلرها و به طور کلی مبدلهای حرارتی، پارامتری وجود دارد بنام SEPERATION WALL RESISTANCE که در مقدار ضریب U بسیار اثر گذار است. همانطور که از شکل صفحه بعد مشخص است و برای دوستانی که آشنا به ساختمان بویلرها هستند:

  • در بویلرهای قدیمی، عامل جدا کننده لوله استیل است
  • در بویلرهای LOW MASS جدید، عامل جدا کننده سطوح مسی نصب شده روی لوله ها خواهد بود

  بویلر کندانسینگ 1

 

بویلر کندانسینگ 2

و همانطور که از جدول زیر نیز مشخص است، متریال مس دارای پایین ترین مقدار مقاومت است

بویلر کندانسینگ 3

منظور از BWG همان گیج متریال لوله است. لذا در گیج های متفاوت، با توجه به پایین بودن مقاومت مس نسبت به استیل، مقدار U افزایش پیدا میکند که کاهش سطح را به همراه دارد. به همین 2 دلیل مهم است که ساختمان بویلرهای LOW MASS بسیار کوچک است. بعضا شنیده میشود که مهندسین اشاره میکنند که از یک بویلر LOW MASS در سیستمی استفاده کرده اند و عمر مفید بویلر تنها 5 سال بوده است؟(مبحث بویلر کندانسینگ)

به مثالی در خصوص بویلر کندانسینگ اشاره می کنیم 

فرض کنیم در یک سیستم گرمایشی از یک بویلر با حجم ذخیره بالا استفاده شده است. نوع لوله کشی بصورت دور متغیر بوده و مدارها دارای شیر کنترلی 2 راهه هستند. همانطور که در جلسات گذشته نیز به کرارت گفته شده است، زمانیکه کویل یک مدار به شرایط ایده آل دمایی میرسد، با فرمان ترموستات شیر قطع میکند و جریانی از مدار نمیگذرد (شکل زیر). در این حالت در مسیر رفت بعد از پمپ ، فشار افزایش می یابد و دبی  در مسیر برگشت به بویلر از مقدار نامی خود پایین تر است.

بویلر کندانسینگ 4

  • این تغییرات دبی در برگشت، برای یک بویلر با حجم ذخیره بالا اصلا مهم نیست چراکه دارای مقدار معینی سیال است. از طرفی اشاره شد که سرعت سیال در این نوع بویلرها بسیار پایین است، لذا تا اینجا مشکلی نداریم

حال میخواهیم بویلر مورد نظر را با یک بویلر کم حجم، راندمان بالا و ارزان LOW MASS جایگزین کنیم. اگر سیستم لوله کشی در موتورخانه را تغییر ندهیم، بویلر به سرعت از بین خواهد رفت. چراکه :

  • برای این بویلرها بایستی یک مینیمم جریان، حتما حتما در برگشت دیده شود (مشابه چیلر).
  • در صورتی که مینیمم دبی از حد مجاز کمتر باشد، در FIRE RATE پایین بویلر، آب در زمان بسیار کمی گرم شده و اجازه انتقال حرارت از لوله های مسی به آب داده نمیشود. لذا در دراز مدت لوله ها و نیز مبدل عینا شروع به ذوب شدن میکنند.
  • مقدار سرعت آب در لوله های مسی از حد مجاز خود افت خواهد کرد.

برای برطرف کردن مشکل، در چنین سیستم هایی با بویلر های LOW MASS توصیه میشود:

  • مدار تولید از مصرف جدا شود. یعنی نوع لوله کشی به اولیه ثانویه تغییر کند.
  • مینیمم دبی برگشتی برای بویلر تامین شود.
  • از بافر تانک جهت حذف SHORT CYCLING در مدار بویلر استفاده شود (قبلا بیان شد).

جهت دسترسی به مباحث کامل این آموزش کلیک کنید